Om meg

Bildet mitt
Jeg er en nysgjerrig rektor på Skrim ungdomsskole i Kongsberg kommune, og jeg er svært glad i Norwich City, ny kunnskap og riktig bruk av digitale verktøy. Samhandling med engasjerte og kunnskapsrike folk setter jeg også stor pris på. Blant annet så har jeg vært med på å etablere en yrkesskole for jenter i Kakamega, Kenya og jeg har forsøkt meg som NORAD's pedagogiske alibi på et ambulerende musikkprosjekt i Palestina. Jeg blogger for å endre verden til det bedre.

fredag 29. juni 2012

Lars H. Fykerud - Telemarkingen som ble like stor som Elvis

I forbindelse med et skoleprosjekt i fjor, så kom vi over nytt og oppsiktsvekkende materiale om en av tidenes største telemarkinger. Takket være gode hjelpere i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og USA fikk vi ny innsikt i det eventyrlige livet til en spelemann som er født bare noen steinkast unnna den lokale skolen. Les den utrolige historien om fattigutten fra Sauherad som mot alle odds erobret verden med sitt mot og musikalske talent:

Det har bare vært tre ordentlige popstjerner fra Norge. Den første var Ole Bull og den tredje var A-ha. Begge har blitt behørig feiret, men det har vært stille rundt Norges andre ordentlige popstjerne. Han ble født i 1860, og han var datidens Elvis Presley og Michael Jackson i en og samme person. Han levde ut rock’n roll og blues mytene lenge før mytene oppstod, og i fjor var det 120 år siden Lars Hansson Fykerud fra Sauherad skinte mer enn alle andre popartister på verdens popstjernehimmel.

Her i Fykerudstua vokste Fykeru'n opp.
Lars H. Fykerud vokste opp på Fykerudkåsa i Sauherad kommune i en usedvanlig musikalsk familie. Faren og brødrene spilte mesterlig på fela, mens både moren og søsteren var dyktige sjøfløytespillere. Hver eneste dag fra han var en neve stor, spilte Lars på fela si. Samtidig var det alltid ei åpen dør for andre spelemenn i Fykerudstua og slik fikk Lars utviklet det eventyrlige talentet sitt. Etter hvert satte han sammen tradisjonelle toner til nyskapende poplåter, og han var også blant de første til å løfte fela til haken og spille stående. Lars kunne rett og slett trylle Fykerud-pop ut av fela. Det innovative felespelet sammen med den eplekjekke fremferden førte ofte til at han ble misforstått i hjemlige omgivelser. Kirkens menn mente at fela var djevelens verk og det gjorde også spelemanntilværelsen vanskelig, på andre halvdel av 1800-tallet. Etter hvert ble det nok tydelig for Lars at han trengte mer luft under vingene og på våren 1891 realiserte han drømmen om Amerika.

Lars kjøpte en nitti år gammel Myllargut-fele, som han gav navnet Sigrid, av musikkhandler Olsen i Christiania, før han satte kursen mot Amerika. Denne fela brukte Lars på konsertene sine helt til han solgte den for 100 dollars til Setesdal-spelemannen Eivind Aakhus, i 1894. De fleste Amerikafarerne fra Telemark reiste til Amerika med Thingvalla Line fra Christiania eller Kristiansand, og Lars ankom Castle Garden i New York på våren 1891.

Enestående konsertanmeldelser
Fykeru'n ble bare 42 år gammel.
Akkurat som Elvis.
Han reiste videre vestover med togbytte i Chicago, mot de norske områdene i nærheten av Koshkonong i Wisconsin. Det har bodd utvandrede nordmenn i Koshkonong helt siden 1840-tallet og de aller fleste kom fra Telemark. Lars fikk etter hvert adresse i Crookston, Minnesota, og Ole A. Heggtveit tok i mot posten til Lars når han turnerte. Den første dokumenterte konserten på den legendariske 1891-turneen ble avholdt den 13. mai 1891 i Rink Opera House i Stevens Point.

Lars spilte hovedsaklig i norske bosetninger og i de store byene, og i 1891 turnerte han i statene Wisconsin, Nord-Dakota, Minnesota og Iowa. I Red River Valley, som ligger på grensen mellom Nord-Dakota og Minnesota, bodde mange nordmenn. De beste stedene å holde konserter i Red River Valley var Fergus Falls, Fargo, Grand Forks, Crookston, Grafton, Hillsborough og Mayville. Lars holdt også konserter i de litt større byene New York, Minneapolis, Milwaukee, Chicago og Madison. Han spilte i flotte operahus og kirker i byene han besøkte, og overalt trakk han fulle hus. En av kirkene han spilte i var det plass til nærmere 2000 mennesker, og enkelte av operahusene i Amerika kunne romme 3-4000 publikummere.

Lars får enestående anmeldelser etter konsertene sine, og publikum går av hengslene i begeistringsrus over denne fantastiske spelemannen. Han blir genierklært i avisene og han bæres rundt på gullstol etter konsertene. Normanna Hall var fullsatt den 24. mai 1891og Minneapolis Tribune skriver dagen etter:
“Lars H. Fykerud, though not much known to Americans, is Norway’s greatest living violinist and one of the greatest in Europe…He produced some very wonderful effects and captivated the audience completely…It is hoped another concert by this great artist can be arranged. Competent judges say nothing like it has ever been heard here”.

Ryktene sier at når Elvis fikk se
bilde av Fykeru'n i sitt konsertantrekk
så utbrøt han: "I want a suit like that".
Og det fikk Elvis.
Lars var tilbake i en stappfull Normanna Hall den 15. september 1891, og Freeborn County Standard anmeldte konserten:
“One of the most remarkable performances on the violin ever listened to in this city was given at Normanna Hall yesterday afternoon by Lars H. Fykerud, the celebrated Norwegian violinist… Most of the music he plays was composed by himself, and what is more, he plays it all on the famous "Mollargutten" (Miller boy) violin… One of his most successful numbers yesterday, was the piece composed by himself, entitled "Budeiens Lokketoner". Another one was "Ole Bull’s Halling" by Mollargutten. There was an audience of about 800 persons present and nearly everyone went wild with delight at the sweet melody that filled the hall”.

Etter konserten den 22. september 1891 i Opera House i Albert Lea, skrev Freeborn County Standard: “Lars Fykerud is truly a genius, and an artist second only to Ole Bull, and Miss Nelson surprised and delighted all by her wonderful talents. Their performance merits the best appreciation and patronage”. Lars opptrådte også sammen med andre artister på 1891-turneen, og duoen Nelson/Fykerud var fantastiske på scenen. Dora Nelson var bare sytten år gammel, og hun ble allerede betegnet som verdens fremste kvinnelige fiolinist.  

Enorme billettinntekter på 8 måneder
En kan jo spørre seg hva Lars gjorde på konsertene sine, siden han skapte slik enorm begeistring. Han var fra naturens side flott å se på og fra moren hadde han lært at det var viktig å være pen i tøyet. Damene hadde derfor et godt øye til ham med de utfordringene det førte med seg. Han sa heller ikke nei takk til en dram i godt lag og verken drammer eller penger klarte han å holde noe særlig styr på. Det ble sagt at Lars spilte så sterkt på Sigrid-fela at publikum trodde han fikk hjelp fra andre felespillere på konsertene sine. Enkelte konsertarrangører så seg derfor nødt til å leie inn detektiver for å sjekke at Lars ikke hadde medhjelpere bak scenen. I Norge ble Lars kritisert for å gjengi naturens vidunderlige verden med fela, men det amerikanske publikummet ble trollbundet av de lyriske naturperlene. Lars kunne også mange fele-triks som ikke alltid ble like godt mottatt i Norge. Buen kunne plutselig ta veien høyt opp i luften, gjøre noen noen saltormortaler oppunder operataket før den smøg seg ned i  hånden til Lars igjen. Alt skjedde uten at publikum hørte forskjell på felespillet. Lars kunne også legge fra seg fela, forsvinne ut av scenen og samtidig spilte fela videre av seg selv. Etter en stund dukket han opp igjen med et bredt glis om munnen og fortsatte konserten som om ingenting hadde skjedd. Ikke ulikt det bluesartisen Robert Johnson gjorde med gitaren sin noen tiår senere, og han ble beskyldt for å ha kontakt med djevelen sjøl.

Etter en konsert i Chicago i 1892,
tuslet Fykeru'n av scenen med
feleskrinet fullt av dollars.
Lars annonserte med spennende program før konsertene og låtene han fremførte hadde iørefallende navn som ”The bewitched Mary Jukse”, ”Memory of Christina Nelson” og ”Wedding Troop from Hardanger”. Han startet med billettpriser på 25 cents, men prisen økte til 50 cents og av og til mer, da han skjønte hvor populær han var. Nordmennene i Amerika arrangerte tilstelninger på 17. mai og andre høytidsdager, og da var det tusenvis av mennesker som ville høre en spelemann av Lars sitt kaliber. Summer helt opp til 4000 dollars er nevnt som billettinntekter for Fykeru’n på enkeltstående konserter. Dette tilsvarer 1 million kroner omregnet til dagens kroneverdi. I løpet av den 8 måneder lange turneen må han ha tjent ernorme summer. Det er meget imponerende med tanke på at han ikke hadde et solid støtteapparat i ryggen, slik store stjerner som Ole Bull, Jenny Lind, Christina Nilsson og Adelina Patti hadde tidligere på 1800-tallet.

Det finnes mange eksempler på store artister mot slutten av 1800-tallet også, men ingen var i nærheten av sauheringen Lars H. Fykerud sin stjernestatus. Det var flere ting som gjorde Fykeru’n til verdens største popstjerne i 1891. Han var i en perfekt karrieremessig alder, med sine 31 år, og i et nytt land var han topp motivert for det store eventyret. Han satt sammen tradisjonelle slåtter, folketoner, naturimitasjoner og egne komposisjoner til uforglemmelige mesterverk, som han fremførte med showmannens geniale, musikalske magi. Lars løftet musikken til et nytt nivå med kraft og sårhet, og han satte kunsten over folkemeningen. Han hadde mot til å fremføre poplåter ingen før hadde hørt og få trodde var mulig å få til med ei fele. Motet, talentet og kreativiteten, sammen med en gutteaktig utstråling og enorm selvtillit, gjorde ham til en unik popstjerne som kontinuerlig begeistret og provoserte. Han var størst i verden i 1891 og han ville vært en superstjerne i dag også.”Eg trur ikkje englane i himmelen syng finare enn Lars speler”, sa kona til Lars, og selveste Elvis fikk inspirasjon fra telemarkingen Lars, ja da er det vel ikke nødvendig å si noe mer.
"Fykerud Saloon" fremført av Trond Ytterbø og Hjuksebø skole under festforestillingen til ære for Lars H. Fykerud (Gullbring Kulturanlegg, 28. april 2011).

Kilder:
Freeborn County Standard 1891
Eau Claire Weekly Leader 1891
Stevens Point Daily 1891
Stoughton Hub 1891
Minneapolis Tribune 1891
Arne Bjørndals Samling
Torleif Trykkeruds Samling
NRK dokumentar: De som dro vest, (1986)
Chan, Julius: Official Theatrical Guide (1901)
Folkemusikkarkivet i Bø
Stoughton Public Library
Berge, Rikard, ”Spelemenner”, (1921)
Braaten, Halvor: Lars Fykerud – Hans liv og kunstnargivnad, Eige Forlag (1939)
Storesund, Asbjørn: ”Spelemenn og felemakarar i Bø”, (1988)
Trykkerud, Torleif: Meisterspelemannen Lars Hansson Fykerud, Årbok for Telemark (2002)
Aakhus, Eivind: Minner frå Noreg og Amerika, Kristiansand

13 kommentarer:

 1. Svar
  1. Fykeru'n er et av de mest fascinerende menneskene jeg har hørt om. Folkemusikerne i Norge fokuserer nesten bestandig på at han var en arrogant drukkenbolt med damer i hver by, men vi løftet frem de positive sidene hans i prosjektet vårt. Han må ha hatt en nærmest magnetisk virkning på folk og selv i dag over 100 år etter hans død skaper han engasjement. Den siste aviskronikken om vårt skoleprosjekt, var på to sider i lokalavisen, og stod på trykk fem måneder etter at vi hadde avsluttet prosjektet.

   Slett
 2. Dr Malawi er som en far for farløse .. jeg aldri trodd disse vil virkelig gjøre en forandring i mitt ekteskap, og jeg aldri har det i min tanke at jeg noensinne kunne vært med min mann Mr Devis etter skilsmisse og slutter vår 33years ekteskap. ... livet mitt var opprørt jeg visste aldri hvor du skal begynne fra når mannen min slo opp med meg ..... mitt navn er Tanisha Devis fra Polen, men giftet seg og bor i Chicago USA, er spellofsolutiontemple@yahoo.com retten e-postadresse for å ta kontakt for en øyeblikkelig hjelp i å få din kjæreste tilbake .... Min mann og jeg har vært sammen i 33years før han skilte meg og jeg var så opprørt fordi jeg trodde jeg har mistet mitt ekteskap for alltid ... jeg gjorde alt jeg kunne for å ta for min mann til å bringe meg tilbake hjem, men alt for å være forgjeves .. jeg måtte reise bort fra min tilstand fordi jeg ikke hadde noe sted å bo fordi mitt hjem var ikke rette for meg å bo fordi min mann ønsker meg ut av th huset, jeg reiser til en venn av meg i California, en natt, når jeg søker på en god spell caster resultater som bidrar til å bringe tilbake tapte elskers og mannen, fant jeg en interessant historie som ble delt av Santana Valdez fra Texas Huston, om en god spell caster kalt Dr Malawi, og hvordan han hjalp henne med å få hennes mann hjem, og jeg bestemte meg for å sette en prøve å kontakte ham ... han svarte meg tilbake .. Jeg trodde først dette var bare normal og han fortalte meg at jeg skulle få tilbake min mann etter en periode på 28hours jeg fortsatt tvilte ham .... Men i dag som jeg deler disse gode nyheten er for meg å uttrykke min erfaring til alle hele universet som disse er en god spell caster som hjelper i å bringe tilbake tapte elskere og han er (spellofsolutiontemple@yahoo.com) eller ring 27620171252 jeg er lykkelig med min mann og mine 3 barn: Bli, Wendy, JEFF ... flott Malawi jeg takker deg for å hjelpe meg å få min familie tilbake .... er hans e-postadresse (spellofsolutiontemple@yahoo.com)

  SvarSlett
 3. Hello,

  I'm Dr Ogudugu a real and genuine spell caster with 25 years experience in spell casting. I'm an expert in all spell, i specialize exclusively in LOVE, FRUILT OF THE WOMB, HIV, MERMAID, VAMPIRE, MONEY SPELL, DEATH SPELL, CHILD BIRTH, GET YOUR EX BACK.
  If you have a problem and you need a real and genuine spell caster to solve your problems, contact me now through my personal email address, GREATOGUDUGU@GMAIL.COM

  Note- You can call me, mail me or whats app me.

  Contact info -GREATOGUDUGU@GMAIL.COM

  Phone - +2348066421534
  Warm Regards and my blessings,
  Dr Ogudugu,
  +2348066421534

  SvarSlett
 4. Wow i never thought i will be happy in my life ever again, i want you all to thank DR OGUDUGU of GREATOGUDUGU@GMAIL.COM, he is a father that takes care of his children the spell caster of our time, he has saved me from a very ugly situation that almost made my life miserable and i want you all to thank him for me,my husband and i have be married for so many years now with children and the relationship was being threatened by a small girl in his working place,she was almost destroying my home i met so many spell casters but to no avail until i met a friend who came from Africa and she told me about DR OGUDUGU, and i decided to contact him and try him out as i was losing faith in all spell casters, but he told not to worry that now am in his temple everything will be alright he assured me 100% that his spell has no side effects and that it will work straight and save my home and my marriage and after he has performed the sacrifices and casting the spell, my husband came back to us with love and affection and he loved us more and more and he never looked back or none did his love for me waiver, if you are also experiencing this sort of your situation in your home, if your husband is drifting away, if you are experiencing a broken home or you have lost your husband to a young woman outside there then look no further help is here as GREATOGUDUGU@GMAIL.COM is ready to help you out okay for any of your problem is it financial needs, revenge spell, job spell, promotion spell what kind of spell do you need DR OGUDUGU is going to solve it for you okay i have promised him to always talk of his good works to the world in general and to any body who cares to listen, you can email him on his personal email on or GREATOGUDUGU@GMAIL.COM and he will attend to you as soon as possible okay.Traditional Healer, Witchcraft spells , lost love spells , Voodoo spells , Psychic stop cheating in your relationships now with a spell of love protection , lost love spells ,it takes 24hours to start it work 100% guarantee SAME DAY RESULT. HE CAN FIX THE FOLLOWING PROBLEMS TO ALL ACROSS THE GLOBE ON: 1. Getting your lover or husband back 2. Spiritual bulletproof 3. Training 4. Money spell 5. Long life spell 6. Prosperity spell 7. Protection spell 8. Get a job spell 9. Becoming a manager spell 10. Get a huge loan without paying any fee spell 11. Getting your scam money back 12. Child spell 13. Pregnancy spell 14. Freedom spell 15. Love spell 16, vanishing spell 17. Invisible human spell 18. Success or pass spell 19. Marriage spell 20. Avenging spell 21. Popularity spell 22. Killing spell 23. Cancer spell 24. Supernatural power spell 25. Madness spell 26. Free house loan spell 27. Production spell of films and movie 28. Hiv/aids spell 29. Tuberculosis spell 30. Loose weight and body spell. once again his email is or GREATOGUDUGU@GMAIL.COM OR call +2348066421534

  SvarSlett
 5. Hello i am Jacqueline Ashley ,from Canada, I am out here to spreed this good news to the entire world on how i got my ex lover back.I was going crazy when my lover left me for another girl last month,But when i meet a friend that introduce me to Dr Etiosa the great messenger to the oracle that he serve,I narrated my problem to Dr Etiosa about how my ex lover left me and also how i needed to get a job in a very big company.He only said to me that i have come to the right place were i will be getting my heart desire without any side effect.He told me what i need to do,After it was been done,In the next 2 days,My lover called me on the phone and was saying sorry for living me before now and also in the next one week after my lover called me to be pleading for forgiveness,I was called for interview in my desired company were i needed to work as the managing director..I am so happy and overwhelmed that i have to tell this to the entire world to contact Dr Etiosa at the following email address and get all your problem solve..No problem is too big for him to solve..Contact him direct on: DRETIOSA@YAHOO.COM and get your problems solve like me..

  SvarSlett

 6. NO.1 Spell caster, Voodoo spells, Egyptian magical rings, binding your lover to love you Only, bring back lost lover even if lost for a long time. Do you want your lover to marry you? do you want to stop a divorce or you want a divorce? lucky charms for financial problems. Do you want to win a Court case or win a jackpot? looking for a Job & Promotion at work? are you the only person suffering In the family? you Failing to get Babies (Men & women) family members Jealousy about you? protection charms? do you have bad dreams? are you fired & you want your Job back? do you have problem with your boss at work? women charms for men to admire you & propose to you. His he unwilling to marry you?(Come Now) is there Some one disturbing your relationship?(Come Now) don't die with your problems, at Dr Andrew's shrine you will experience a tremendous turn around. Email: drandrewspiritualtemple@gmail.com

  SvarSlett
 7. Mitt navn er Kim Leon. Jeg er her for å spre hele arbeidet er en ekte magi Gorge kalt Dr Ogudugu som bare har bidratt til å hente foreningen av mann og forholdet vårt er sterkere og glede og lykke i ekteskapet vårt. Jeg har mye svindel, falske spell trinser, men jeg senere ringte en venn i Ogudugu Dr. Tammy Smith er en stor mann som vil hjelpe ham til å gjenopprette forholdet tilbake med sin husband.He kan hjelpe meg og tørke bort mine tårer. Dette gjør at målgruppen for denne fantastiske vitnesbyrd for alle som ønsker å kontakte ham via e-post GREATOGUDUGU@GMAIL.COM
  1. Få ditt EX LOVER TILBAKE.
  2. BLI SPELL.
  3. WINNING lotteri.
  4. Breaking GENERASJON KURS.
  5. Den første jobben.
  6. fruktbar.
  7. PENGER SPELL.
  8. kur HIV og mange flere.
  9. HERBAL CARE.
  10. BEAUTY SPELL.
  11. BUSINESS å gå videre GODT ..

  SvarSlett
 8. Mitt navn Alicia Howard, er her for å informere deg om at Dr Ozala urtemedisin er et godt middel for herpes, jeg var en bærer av herpes og jeg så et vitnesbyrd om hvordan Dr. Ozala kurere herpes, bestemte jeg meg for å kontakte, kontaktet jeg ham og han veiledet meg. Jeg spurte ham etter løsninger, og han startet rettsmidler for min helse. Takk Gud, nå er alt greit, jeg er kurert av Dr. Isikolo urtemedisin , jeg er veldig takknemlig til Dr. Isikolo, nå ham isikolosolutionhome@gmail.com og
  isikolosolutionhome@gmail.com Eller kontakte sin nummeret via (WHATSAPP KUN: Du
  kan også Whatsapp ham via +2348133261196) (Kun samtaler: ring ham på
  +2348133261196

  DOCTOR OZALA KAN OGSÅ CURE FØLGENDE SYKDOM: -
  * herpes
  * HSV 1 & HSV 2
  *ASTMA
  * dIABETES
  * epilepsi
  *KREFT
  * ufruktbarhet
  * Stafylokokker.
  * ALS
  *HEPATITT B
  * Graviditet urtemedisin

  SvarSlett
 9. Hallo,

    Stavningen er en veldig kraftig stave, det kommer til å ta 2 dager til
  Kast denne stave og den andre dagen av det vil du se resultatet av min
  Stave, jeg tar ikke betalt for min stave du er bare pålagt å betale for
  Elementene må kaste stavelsen etter at stavingen har fungert
  I henhold til planen kan du frivillig bidra til min barnehjem er
  Ikke en oppgave som du må betale, men for elementet som skal være
  Brukt til avstøpning av denne stavningen må kjøpes av deg. Min stave siste
  For en permanent natur, og denne staver vi snakker om må fungere
  For det som er bak det er kraftig. Ved avstøpningen av denne stavningen jeg
  Vil fortelle deg hva du skal gjøre, og etter å ha stiftet staver vil du også være
  Fortalte hva jeg skal gjøre fordi alt dette jeg vil konsultere fra mine guder
  Følgende er elementene som er nødvendige for denne stavningen

  PUNKTER BEHOVET FOR SPELL

  (1) Verumpulveret
  (2) bladene fra Otanja skogen
  (3) den naturlige Ujemen-elven
  (4) vann fra Ibolo elv
  (5) lyset med forskjellige farger
  (6) En ring fra Modovana skog
  (7) 21 cowries


    Merk: Umiddelbart er disse elementene klare, jeg vil kaste stave, du er
  Ikke å kontakte noen stavekaster fordi gudene mine allerede har gjennomgått
  Noe for meg at du kontakter stavekaster fra hverandre
  Faktum er at også stavekaster ikke kan jobbe med stave på en gang.


    Jeg vil være glad for å høre fra deg fordi jeg finner problemet så enkelt
  For meg å håndtere.  hilsen

  Tempellederen

  SvarSlett
 10. Mitt navn er Barbara, og jeg baserer meg i Norge. Mitt liv er tilbake! Etter 1 års brutalt ekteskap forlot mannen min med to barn. Jeg følte at livet mitt var på ferd med å avslutte jeg nesten begikk selvmord, jeg var følelsesmessig nede i svært lang tid. Takk til en stavekaster som heter Dr Isikolo, som jeg møtte på nettet. På en trofast dag, da jeg surfer på internett, kom jeg over vitne om vitnesbyrd om dette stavbrettet. Noen vitner om at han brakte sin Ex lover tilbake, noen vitnet om at han gjenoppretter livmor, kurere kreft og annen sykdom, noen vitnet om at han kan kaste en stave for å stoppe skilsmisse og så videre. Jeg kommer også over et bestemt vitnesbyrd, det handlet om en kvinne kalt Sonia, hun vitnet om hvordan han brakte tilbake sin Ex lover på mindre enn 2 dager, og på slutten av hennes vitnesbyrd dro hun dr. Isikolo e-postadresse. Etter å ha lest alle disse, bestemte jeg meg for å prøve. Jeg kontaktet ham via e-post og forklarte problemet mitt til ham. På bare 48 timer kom mannen min tilbake til meg. Vi løste våre problemer, og vi er enda lykkeligere enn før Isikolo, er virkelig en begavet mann, og jeg vil ikke slutte å publisere ham fordi han er en fantastisk mann ... Hvis du har et problem, og du er ute etter en ekte og ekte Stavekaster for å løse alle dine problemer for deg. Prøv Høy isikolosolutionhome@gmail.com når som helst, han kan være svaret på dine problemer. Her er hans kontakt: isikolosolutionhome@gmail.com eller ring ham +2348133261196

  SvarSlett
 11. Kjære venner, dette er mitt ekteskapsbrev ...
  Jeg vil at dere alle skal bli med meg for å takke denne mannen Drigbinovia Love-Spell caster, himmel-Saint for å gjenopprette mitt ekteskap. Min mann dumper meg siste 3 år for å møte en annen kvinne, vi hadde to barn sammen. men likevel min mann finner alltid feil i meg, mannen min stoler ikke på meg lenger, jeg fortalte en kollega på jobb om mine ekteskapsproblemer, min venn introduserte meg til email drigbinovia for å få hjelp. Jeg sender en melding til e-postadressen min venn ga til meg. Jeg jobber og følger DRigbinovia-instruksjon, og det overrasker meg at etter 3 dager med å kaste den magiske kjærlighetsspellet, så overraskende ringte mannen min Raymond meg på telefon, ba meg om å tilgi og aksepter ham tilbake som ektemann, jeg var glad og jeg aksepterte ham med hele mitt hjerte. nå meg selv og min mann er helt tilbake sammen som ektemann og kone, vi er veldig glade familie i dag fordi en mann bruker kraft og talent for å gjenopprette ekteskapet mitt. takket være denne guden sendte mannen igbinovia for det store arbeidet .. Jeg lover å dele dette fantastiske vitnesbyrdet om hans gode arbeid til mennesker over hele verden, slik at noen ekteskap vil bli gjenopprettet i dag hvis du kontakter denne mannen for hjelp, vær så snill og tro hva han noensinne har fortell deg. Vennligst kjære venner her hvis du går gjennom noen krise og mistillid, kontakt gjerne denne mannen via e-post: doctorigbinovia93@gmail.com

  SvarSlett
 12. Thank you Dr.Ogudugu for the great work you did for me when my lover broke my heart. Dr.Ogudugu was able to bring my lover that left for about 2 months back to me within 48 hours of me contact Dr.Ogudugu. Contact Dr.Ogudugu on greatogudugu@gmail.com or better still you can give Dr.Ogudugu a call onWhatsApp +27663492930 for a better understanding for what i just said about him..

  SvarSlett